Van plannen komt niemand in beweging!

Beleidstukken met een uitgeschreven visie. Rapportages met vooral feiten en cijfers. Het geven van opdrachten – je krijgt er mensen niet echt mee in beweging. “Tja, het staat in ons beleidplan ze moeten het alleen nog uitvoeren. En dat heb ik onlangs nog maar eens naar iedereen gemaild”, hoor je dan. De bal valt stil, het energieniveau daalt en iedereen dut weg…. *snurk*

Het kan ook anders!

Probeer samen de feiten en procedures eens los te laten om een stap vooruit zetten! Vraag mensen, in plaats van de feiten, eens hun verhaal te delen en deel ook het jouwe! Een verhaal vertelt iets over ervaring, beleving en context. Van persoonlijke verhalen kun je lere. In jouw verhaal kun je delen hoe jij het voor ogen ziet, hoe jij het hebt aangepakt en hoe jij het hebt beleefd. Delen waar je trots op bent. Maar vooral ook: wat je lastig vond en hoe je daar mee om bent gegaan. Persoonlijke verhalen verbinden. Je leert van elkaar hoe het er aan toe gaat, wat gehanteerde normen en waarden zijn, welke successen er worden behaald en wat er lastig gaat. Dat zorgt voor commitment. Persoonlijke verhalen inspireren. Anderen halen een boodschap uit jouw verhaal, herkennen zich erin of krijgen energie om het (anders) te gaan doen.

Wil je mensen in beweging krijgen, begin dan je volgende vergadering eens met het vertellen van een verhaal. Jouw verhaal, want dat doet er toe! Nodig anderen uit een volgende keer hetzelfde te doen. En maak je niet te druk om de feiten, de volgorde en de exacte juistheid. Het gaat om de beleving en de betekenis!

(AS-AMI consultancy)

Comments are closed.